STATUS UPDATED
oh I wish YOU were here :"(
DEEJA's: 2012

CARA PALING SENANG DOWNLOAD PHOTOSHOP CS5 DAN CS6

Assalamualaikum Harini dee nak kongsi satu link tutorial untuk download Adobe Photoshop CS5 and the latest CS6. Confirm senang dan FULL VERSION !!

Click je kat link bawah ni and follow steps2 die. Good Luck !!


http://www.youtube.com/watch?v=DpS_G23RYZE




Thanks for reading ;)

FACEBOOK UPGRADED THEME (userstyles)



div.-cx-PRIVATE-fbTimelineStyleAds__root div.ego_section > div {
display:none!important;

}

.fbTimelineTopSection {
margin-top: 5px !important;
}
.fbTimelineSection {
border: 0px !important;
}
.timelineLayout .cover {
padding-top: 57px !important;
}
.fbTimelineTopSectionBase i.topSectionBottomBorder {
display: none !important;
}
.timelineLayout  #fbTimelineHeadline {
position: absolute !important;
top: 0px !important;
border-bottom: 1px dashed #F78181 !important;
height: 60px !important;
}
#blueBar {
  background-color: #F78181 !important;
  border:1px dashed transparent !important;
  box-shadow:none !important;
}

.timelineLayout  .photoContainer {
position: absolute !important;
top: 210px !important;
right: 280px !important;
}
.fbProfileCoverLarge #fbTimelineHeadline .profilePicThumbLarge .profilePic {
width: 210px !important;
height: 250px !important;
box-shadow: 1px 1px 5px #F78181 !important;
 
 
    -moz-transform:rotate(-2deg);
    -webkit-transform:rotate(-2deg);
    -o-transform:rotate(-2deg);
    -ms-transform:rotate(-2deg);
}
#fbProfileCover.fbProfileCoverLarge .fbTimelineProfilePicSelector {
left: 90px !important;
top: 0px !important;
}
#fbTimelineHeadline h2 {
margin-left: 20px !important;
color: #F78181 !important;
font: normal 13px lemons can fly,helvetica !important;
font-size: 30px !important;
font-weight: normal !important;
}

#pageLogo a {

background: url("URL LOGO") no-repeat center center !important;
background-image: url(URL LOGO);
background-repeat-x: no-repeat;
background-repeat-y: no-repeat;
background-attachment: initial;
background-position-x: 50%;
background-position-y: 50%;
background-origin: initial;
background-clip: initial;
background-color: initial;
}

#fbNotificationsJewel a.jewelButton {
background-image: url(http://i47.tinypic.com/2e4vxvs.png);
background-repeat: no-repeat;
background-repeat-x: no-repeat;
background-repeat-y: no-repeat;
background-position: -125px -87px;
background-position-x: -125px;
background-position-y: -87px;
}

body {
background: url("URL BACKGROUND") #fff top center fixed !important;
   
 }

#leftCol a {text-shadow: #F78181 1px 1px 1px !important;}
.pas {display:none}

.prs {background-color: transparent !important;}



   
#icon_garden, .list_select .friend_list {box-shadow: 0 0 3px -1px #000, inset 0 0 3px -1px #F78181;}
.fbNubFlyoutTitlebar {box-shadow: inset 0 4px 8px #F78181;padding: 0 4px !important;}

#presence_ui {box-shadow: 0 0 3em 1px #F78181}
#buddy_list_tab:hover, .tab_handle:hover, .focused  {box-shadow: 0 0 3px #000, inset 0 0 3px #000, 0 0 3em 5px #F78181;}
.uiSideNavCount, .jewelCount, .uiContextualDialogContent, .fbTimelineCapsule .fbTimelineTwoColumn > .timelineUnitContainer:hover, .timelineReportContainer:hover, .uiOverlayPageContent, .pagesTimelineButtonPagelet .counter, #pagelet_timeline_profile_actions .counter:hover {box-shadow: 0 0 1em 2px #fff !important;}



   
#globalContainer {
width: 100% !important;
min-width: 700px !important;
}

.fbPhotoSnowliftInner {padding-top:20px;}


#contentCol.clearfix.hasRightCol.homeFixedLayout.homeWiderContent.hasExpandedComposer.newsFeedComposer { margin-top :-35px !important; }

#appsNav.homeSideNav {display:none ;}
#groupsNav.homeSideNav {display:none ;}
.home #pagelet_home_stream ul#home_stream #stream_movable_header { padding-right: 18px !important; }
.home #pagelet_home_stream ul#home_stream .mentionsAddComment { width: 651px !important; }
.home #pagelet_home_stream ul#home_stream .storyContent .storyContent .mentionsAddComment { width: 643px !important; }

.home background:url("http://4.bp.blogspot.com/-IH0NPL1R_Vc/Tu6rILnhAFI/AAAAAAAADlo/q6dmcjEuN0M/s1600/redvintage.png") #fff top center fixed !important; } #pagelet_home_stream ul#home_stream .commentList > li.uiUfiComment > div[class='UIImageBlock clearfix uiUfiActorBlock'] > div[class='commentContent UIImageBlock_Content UIImageBlock_SMALL_Content'] { max-width: 633px !important; }
.home #pagelet_home_stream ul#home_stream .commentList > li.uiUfiComment > div > label.deleteAction { left: -5px !important; }

ul[class*='uiList uiUfi focus_target fbUfi'] {width:100%!important;}


#ubvsxl_156.fbTimelineScrubber.fixed_elem {}
.tinyViewport .fixed_elem {
    position: fixed !important;
}
.timelineLayout #rightCol {margin-right: -50px !important;}

#blueBar.fixed_elem {position: fixed;padding-top:0px!important;height:37px!important;top:0px}
background: url("http://4.bp.blogspot.com/-IH0NPL1R_Vc/Tu6rILnhAFI/AAAAAAAADlo/q6dmcjEuN0M/s1600/redvintage.png") #fff top center fixed !important;

 }

#globalContainer > div:first-child {
width: auto !important;
min-width: 675px !important;
}


#headNavOut {
margin-left: 195px !important;
}

#pageLogo a {
left: 9px !important;
}

#jewelCase {
left: 112px !important;
}

#contentCol {
margin-left: 196px !important;
margin-right: 15px !important;
}

#contentArea {

min-width: 730px !important;
margin-right: 275px !important;
float: left !important;
max-width: 900px !important;
}
.ego_section {
    display: none;
}


#leftCol {

margin-left: 15px !important;
margin-top: 38px !important;

}

#rightCol {
margin-right: 50px !important;
width: 205px !important;
height: 0000px !important;
}

#pageFooter {
margin-left: 195px !important;
}

.ufi_section {
width: 100% !important;
}

.one_row_add_box textarea.DOMControl_placeholder{
width: 95% !important;
}

.comments_add_box textarea, .ie6 .commentable_item textarea.DOMControl_placeholder, .no_js .commentable_item .comment_box .comments_add_box textarea{
width: 86% !important;
}

*{font-family:"Candara"!important;}

.UIPage_LoggedOut #blueBar{position:relative!important;height:0px!important;box-shadow:none!important;}
.UIPage_LoggedOut #content{padding-top:0px!important;}

#blueBar{position:fixed!important;z-index:9999!important;}
#blueBar{box-shadow:0 0px 5px #F78181;text-align:center!important;}
#pageHead{width:981px!important;}

#navAccount ul{border-color:#F78181!important;text-align:left;}
#pageNav a{text-transform:uppercase;}
#navAccount ul a{text-transform:none;}
#pageNav a:hover, #pageNav a:focus, #pageNav a:active{}
#navAccountLink .accountPulldown{background-position: -304px -73px!important;}
.uiTypeahead, .uiTypeahead .wrap,textarea, .inputtext, .inputpassword,.uiDatepicker .dateBox, select{border-color:#F78181 important;}
#leftCol{text-shadow:0 1px 0 #F78181;width:179px!important;}
#footerContainer{text-shadow:0 1px 0 #F78181;}

.home #leftCol{position:fixed!important;}
.home #rightCol .home_right_column{padding-top:47px!important;}
.uiSideNav .item, .uiSideNav .subitem{border:0!important;}
.uiSideNav .selectedItem .item, .uiSideNav .selectedItem .item:hover, .uiSideNav ul .selectedItem .subitem, .uiSideNav ul .selectedItem .subitem:hover{background:#F78181!important;border-radius:3px 0 0 3px;text-shadow:none;}
.uiSideNav .item:hover, .uiSideNav .item:active, .uiSideNav .item:focus, .uiSideNav .subitem:hover, .uiSideNav .subitem:active, .uiSideNav .subitem:focus{background:#F78181!important;border-radius:3px 0 0 3px;}
#navAccount ul a:hover, #navAccount ul a:focus, #navAccount ul a:active, #navAccount .logoutButton:hover input, #navAccount .logoutButton input:active, #navAccount .logoutButton input:focus{background-color: #F78181!important;color:#F78181!important;}
ul #navAccountInfo a:hover, ul #navAccountInfo a:focus, ul #navAccountInfo a:active{background:none!important;color:#F78181!important;}
.pas{background:#F78181;border:1px solid #F78181;border-right:0;border-radius:3px 0 0 3px;text-shadow:none;}
.uiHeaderTopBorder{border-color:#F78181!important;}
.fbPageEdit #leftCol{padding-top:60px!important;}


#content
li.ufiItem {background-color: #F78181 !important;}
ul.profile-friends div.UIImageBlockTemplate:hover, li.uiStreamStory:hover {




background-color: rgb(240,240,240) !important;}



.home .uiStream .uiUfi .uiListItem{padding-left:0!important;}
.uiStream .uiStreamFirstStory{border-top:1px dashed #F78181!important;}
.uiBlingBox{border-bottom:0!important;}
#contentCurve{background:transparent!important;}
.fbChatSidebar{z-index:99999!important;}
.bb .fbDockChatTab .typingIndicator{background: url("http://4.bp.blogspot.com/-IH0NPL1R_Vc/Tu6rILnhAFI/AAAAAAAADlo/q6dmcjEuN0M/s1600/redvintage.png") #fff top center fixed !important;border:0!important;}
.fbDockWrapper.bb{z-index:999999!important;}
.pop_container_advanced{background: url("http://4.bp.blogspot.com/-IH0NPL1R_Vc/Tu6rILnhAFI/AAAAAAAADlo/q6dmcjEuN0M/s1600/redvintage.png")important;}
.pop_content{box-shadow:0 0 10px #F78181;}
#navAccount ul, .uiTypeaheadView ul, .fbJewelFlyout{border-bottom-width:1px!important;box-shadow:0 2px 10px #F78181;}
.permalink_stream .uiStream .uiStreamMessage{line-height:1.5em!important;}
.fbPhotoSnowbox{background-color:rgba(0,0,0,0.4)!important;z-index:999999!important;}
.uiCloseButton{background-color:#F78181!important;}


Thanks for reading ;)

NIKON D40

Ribboning the CAMERA . ~.~ All Rights Reserved. Jangan curi tauuu. Hehehe.






Thanks for reading ;)

When Nothing Seems to be alright...

Alhamdulillah.. Entry hari ni ditaip dengan linangan airmata.. ;")

Semua benda yang D buat macam salah, macam buruk je kat mate semua orang.. semua pilihan D tak pernah seorang pun setuju dgn D.. Semua pilihan D dorang bantah.. Macam D ni hina sangat.. Dalam semua keadaan pun D tak boleh buat pilihan sendiri.. :"(





Thanks for reading ;)

The X Editor :]



Rainbow edge yang SUPERB !


Lens flare yang AMAZING !


And touch-up. Men-tembam-kan pipi !! YEAH ! haha. 


Thanks for reading ;)

What is Stupidity? (edisi merapu. ditaip di bawah sedar.)

Assalamualaikum readers..

So today let's talk about BODOH or also known as stupid in English.
Persoalan #1 : Kenapa orang yang kurang pandai dalam pelajaran dipanggil bodoh?
Persoalan #2 : Kenapa orang yang gagal dipanggil bodoh?
Persoalan #3 : Kenapa manusia sering menyumpah manusia yang lain dengan perkataan bodoh?

Persoalan #4 : Kenapa orang yang dikatakan bodoh  sering dipinggirkan?
Persoalan #5 :  Ada ke lagi peluang untuk orang yang bodoh menjadi pandai ??

 Pertama sekali, aku taktau kenapa orang yang kurang pandai dipanggil bodoh. Layak ke diorang dipanggil camtu? Adakah orang yang memanggil orang lain dengan gelaran bodoh, adalah cukup and dah terlajak pandai untuk panggil orang lain macam tu??

"YOU'RE A FAILURE!" "YOU STUPID!"
Kedua, seseorang yang pernah gagal, walau sekali saja dalam hidupnya, telah dilabel bodoh oleh orang yang kononnya PANDAI. Patutkah? Kalaupun seseorang itu pernah gagal dalam hidupnya, adakah tak ada peluang lagi dalam dirinya untuk -LULUS- ? Dan, bagi diri kita yang tak pernah gagal, VS orang yang selalu gagal dalam hidup dia, adakah kita akan terfikir bahawa orang yang gagal tu tak pernah BERUSAHA untuk tak jadi A FAILURE lagi? Ya, semua tu sebenarnya terletak pada diri orang tu sendiri. Sama ada nak fikir positif atapun negatif. Itu hak individu. But the most important thing, perasaan orang lain bukan HAK INDIVIDU.

Ketiga.. Hurm.. This's the hard one. Do you think that 'stupid' is a bad word? Yes you do, right?
Kalau kita dipanggil macamtu, or lebih teruk, someone yelling BODOH on your face in front of crowds, adakah kita happy? Bahagia? So if your answer is not, you're not happy, so don;t do that to other people. Even if dia tak boleh berfikir and memang layak dipanggil sedemikian, (bodoh) you better avoid that. Give the people some advice is much helping. :)

Fourth, .. Memang lah tak hairan kalau orang yang dikatakan bodoh tu dipinggirkan. Because, if dia menyertai apa-apa pun, dia tak akan membawa apa-apa kebaikan untuk organisasi tersebut. Betul ke macam tu?
Tapi persoalannya,
kenapa, kenapa seseorang yang dikatakan bodoh itu, walaupun dia tetap berusaha untuk sepanjang hidup dia, semata mata untuk gain attention dari orang ramai. Sedikit pun, walau seorang pun, tak pernah nak pandang usaha yang dia buat. (inikan pulak nak hargai) But.... Si -yang dikatakan bodoh itu- telah berusaha dan berjaya membuat orang lain rasa kagum dan terdetik di otak orangitu,, 'oh walaupun dia ni bodoh, there's something that he can do'.  (?????) Lastly, unfortunately, dia tetap dipinggirkan. Kenapa ya?

Persoalan yang terakhir. Korang mesti akan jawab, YES, YA ! Memang la ada peluan unutk orang yang bodoh menjadi pandai !!
Tapi.. Adakah orang tersebut pernah diberikan peluang walau sekali untuk tidak dipandang bodoh? Jawapannya. tak pernah. Sebab, tak mungkin orang yang bodoh dipandang sebagai orang yang pandai kan, kerana walau macam mana keadaan pun, DIA TETAP SEORANG YANG BODOH. :)

Contohnya, sekelompok pelajar yang berada di kelas yang tercorot sering menjadi sasaran guru jika berlaku sesuatu yang tak baik di sekolah. Hukum alam memang macamtu. ya, itu wajar. TETAPI, jika pelajar itu tidak melakukan perkara yang tidak baik tersebut, kenapa dia tetap dipaksa dan dipaksa untuk mengaku, sehinggakan akhirnya, pelajar itu mula tertekan dan benar-benar melakukan kejahatan.
Wahai guru, walaupun seseorang pelajar itu tidak cerdik macam orang lain, bersikap rasional lah. Dia juga ada harga diri yang harus dipertahankan.

Kesimpulannya di sini, terpulanglah kepada seseorang itu untuk mendefinisikan perkataan BODOH atau orang bodoh itu sendiri. Tapi bagi aku, seseorang itu boleh menjadi pandai dan bodoh sekaligus. Ianya terpulang bagi orang lain yang melihat diri kita. Kita harus faham bahawa kita tak boleh hanya melihat pada sisi cerah orang tersebut, pandanglah jugak sisi gelapnya. Please. Kerana boleh jadi, sisi yang gelap itu kelihatan cerah di pandangan mata orang lain. (hahahaha) I'm serious.
 
Thanks for reading ;)

Princesses of 5 AL-KHINDI


[CLICK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN TULANG YANG LEBIH SIHAT]



Thanks for reading ;)

The Princesses in Kawaii Theme :3


5 al-khindi.. sorry ..kecik... :(
Dah lama tak guna software yang KAWAIIIII sangat nii.. Hehehe. Enjoysss! >.~






Thanks for reading ;)

FORM 5 Photo Album



Finished editing gambar kelas tingkatan 5 !! Phewwwwww...
Yang mane paling cantek?? Okay tau dah semua tak cantik kan... -.- 
Well.. nama pun beginner, jangan la asyik sangat mengutuk eh :"D












Thanks for reading ;)

Photos and Photos !!



Jealous betol tengok gambar kelas form5 yang cantik2 ! Nanti nak edit and upload sume gambar kelas form 5 !











Gambar passport da ok.. Tp frame cam crowded sangat -.-

Thanks for reading ;)

HEADING TO THE DEADLINE !!


ASSALAMUALAIKUM dan salam HARI MALAYSIA. 
YEAY  !! Some of my works almost finish !! :D but yeah, bergunung gunung lagi kerja tengah tunggu turn. -.-"
Thanks to all REDAKSI members for all your supports and helps. :"3 Korang memang terbaek lah >,<
Gambar passport FORM 5 dah siap.. Biodata je belum lagi. Hish. v.v~ 

Dear photoshop CS5, thank you!. T.T 

notakaki: nanti nak upload lagi banyak gambar , for our KENANGAN ! :"D  JOM terjah~~~


Model : Aiman Rohaimi. Sebenarnya banyak yang boleh buat dengan gambar sesimple ni.. Tapi.. Malas . -.-


4-4 orang ni leh masuk Hot Guys Who Cook kot. Smart2 ! The best of all~


Prime Minister and his Deputy ! HAHAHA. Yen is so cool ! >,<


weet weet weet , I really love this shot ! And admire the one at the middle. Hee3. :'3


Editorial Gempak Gangs ~ . ~

Thanks for reading ;)

~One of My Guardian Angel~

Selamat Sore...!! And assalamualaikum, dan salam satu BERSIH :D

This post is dedicated to my dearly abang angkat:: Muhammad Husaini bin Radzuwan.
A very special friend, and almost special brother that always being by my side. Bila semua orang pergi tinggalkan deeja.. Bila deeja putus harapan untuk hidup and time-time nyawa nyawa ikan sebab putus cinta tahun 2010, dia jadi peneman yang paling setia dengar cerita-cerita boring deeja.

For almost 4 years kita kenal, I am very grateful to have you as my 'guardian' abg.. :) Thanks a lot, and I wish and always pray for you to have a marvelous wife someday :P

Ingat tk yang ni... Deeja citer pasal Aliff Zaini..mase raya 2010... Deeja takde sapa sapa untuk luahkan masalah deeja, but I know I have someone named Husaini Yus that'll always lend his ears to listen to my heart words.


hehehe... lame dah kan ^^

And abang.. Thanks sebab dah jadi yang terbaek untuk saye, and menyukai tahi lalat saya :D 
*Kuing kuing kuing.... 



when I turning back to our past precious messages, betol betol wat saya nak nanges and tersentuh. 
Abang dah terlalu sabar dengan saya kot :'( Bila merepek, mencarut, membebel yang bukan bukan pun abang still layan saya kan.. Hehe..

If I could write my appreciation on you,
this blog post 'll never be enough! :''D Sungguh and sengoti, ABANG YOU ROCK MY WORLD!

-to be continued.. Thanks abang :") 









Thanks for reading ;)

Sakit Hati dengan Hidup :(

Rasanya cukuplah sampai sini diary deeja.. Good night peeps T.T Doakan kebahagiaan deeja ya.

hidup itu indah, cuma manusia yang tak tau nak menghargai dan lupa untuk menikmati serta mencari keindahan tersebut.

Thanks for reading ;)

Photoshop CS3 - Saya pandai download sendiri! :D

Selamat pagi diaries.

Ehem ehem ehem. Orang sibuk guna Photoshop, kite pon nak guna jugak.. Hehe.. Memang diakui, download Photoshop ni memang payah, especially untuk newbies IT ni.. Heee. Deeja pon saket ati sangat bile tak berjaya nak install Photoshop tuh walaupun dah siap download yang makan mase setengah bulan! -.- Tapi.. Menggunakan prinsip try and Error, akhirnya Deeja berjaya jugak install and guna Photoshop dengan menggunakan usaha sendiri !!! :D Tanpa tutorial dan tunjuk ajar sape sape!! Wohohoho.. Walaupun takde sape yang tau.. Takpelah.. Asalkan hati sendiri PUAS! Thee..

Tapi tak tau la sampai bila dapat guna Photoshop yang 'Deeja install' ni.. Arhh, lantaklah :P Yang penting kita dah dapat guna ;)

Ramai yang download.. Tapi dorang kate lepas extract tu takleh nak bukak Photoshop, tak keluar ape ape pon. Macam ni,,



Bile click icon tu, tak keluar ape ape kan? Okay, untuk masalah ni, Deeja ade solution nye.. Tu pon kena tengok dulu masalah ape yang korang hadapi okay? Sangat rumit kalau nak cerita kat sini, tapi solution nye senang sangat! :) Kalau nak tau, bgtau deeja okay. Peace.


Thanks for reading ;)

Download a diary to your PC !

Assalamualaikum.. For those yang tak suka menulis macam Deeja ni.. Boleh lah download Efficient Lady's Diary kat laptop/ PC/ netbook/ notebook korang okay..

Kat bawah ni adalah contoh diary tu.. Pink colour, comel kan?? >.<




Download kat SINI !
Ade Efficient Man's Organizer untuk lelaki! Ni pulak digunakan sebagai diary untuk lelaki.. hehehe.. go HERE !

All right?
Selamat mencuba :)
Thanks for reading ;)

Gelang Mutiara Sabah

Cantek kan? >.<




Thanks for reading ;)